πολιτιστικά νέα|

«15η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας» 20-27 Ιουλίου 2021
Σύγχρονη ελληνική μουσική δημιουργία..

Σεμινάρια, masterclasses και συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες περιλαμβάνει η φετινή 15η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας που πραγματοποιείται στις 20 με 27 Ιουλίου στη Λευκάδα.

 

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, δίνεται η δυνατότητα σε σπουδαστές μουσικής να παρακολουθήσουν σεμινάρια και masterclasses και να συμμετέχουν σε σύνολα μουσικής δωματίου. Στη φετινή Μουσική Εβδομάδα διδάσκουν η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου, ο μαέστρος Νικόλας Βασιλείου, η υψίφωνος Χαρίκλεια Γκλαβοπούλου, οι βιολονίστες Δημήτρης Χανδράκης και Γιάννης Κορμπέτης, ο βιολοντσελίστας Δημήτρης Πάτρας και ο πιανίστας Νίκος Κυριόσογλου.

Το πρόγραμμα της Μουσικής Εβδομάδας περιλαμβάνει συναυλίες με έργα Ελλήνων συνθετών στις 21, 22, 23 και 24 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός» και στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου καθώς και συναυλίες λυρικού τραγουδιού και μουσικής δωματίου στις 25 και 26 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός».

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης έχει η βιολονίστα Βανέσσα Αθανασίου.

Η Μουσική Εβδομάδα συνδιοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, τον Μουσικοφιλολογικό Όμιλο «Ορφεύς», την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, το Μουσικό σχολείο Λευκάδας και την Artis Gratia.

Η 15η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close Search Window