Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, ατομικά είτε και σε ομάδες.

Το θέμα θα πρέπει να επικεντρώνεται αποκλειστικά στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 ή στην σύνδεσή του με το παρόν.

Δεν υπάρχει περιορισμός στη χρήση των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των έργων. (ζωγραφικός πίνακας ή επιτοίχια κατασκευή). Το μέγεθος του έργου θα πρέπει να έχει διαστάσεις 35cm x 50cm αυστηρά.

Θα βραβευτούν 12 έργα, από τα οποία (3 συσκευές tablet για νηπιαγωγείο-1η-2η-3η δημοτικού, 3 συσκευές tablet για 4η-5η-6η δημοτικού, 3 συσκευές tablet για γυμνάσιο, 3 συσκευές tablet για λύκειο).

Τα βραβεία θα απονεμηθούν κατά το πέρας της έκθεσης με τη τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Η επιλογή των 12 καλύτερων έργων θα είναι συνδυασμός της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των μαθητών και της απόφασης που θα πάρει η επταμελής (7) επιτροπή που θα δημιουργηθεί.

Δικαίωμα ψήφου έχουν άπαντες.

Ο κάθε συμμετέχοντας αφού φωτογραφίσει το έργο του, θα πρέπει να ανεβάσει τη φωτογραφία του έργου του στην πλατφόρμα www.lefkadaxperience.gr, στην ενότητα «υποβολή έργου», στην οποία θα πρέπει να συμπληρώσει: Τίτλο έργου, Σχολείο, Τάξη, Ονοματεπώνυμο/α Δημιουργού/ων και e-mail επικοινωνίας.

Τα έργα που θα δωθούν ψηφιακά θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προδιαγραφές: 2000×1400 pixels από 72dpi και πάνω ή 1400×2000 pixels από 72dpi και πάνω.

Υπεύθυνος για τη σωστή φωτογράφιση του εκάστοτε έργου είναι ο ίδιος ο δημιουργός και κανείς άλλος δε φέρει την ευθύνη για τυχόν αστοχίες.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ
Προτείνεται φυσικός φωτισμός κατά προτίμηση σε εξωτερικό χώρο κάτω από υπόστεγο, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φωτογραφίζουμε το έργο κάθετα είτε τοποθετώντας το στο πάτωμα, είτε στον τοίχο.

Τα καλύτερα έργα βάση της ψηφοφορίας θα εκτεθούν στο χώρο “ΑΙΘΡΙΟ” του Διοικητηρίου Λευκάδας. Ο αριθμός των έργων που θα εκτεθούν, εξαρτάται της συμμετοχής.

Οι δικαιούχοι των έργων θα μπορούν να παραλάβουν τα έργα τους μετά το πέρας της Έκθεσης κατόπιν συννενόησης με τη διοργάνωση.

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Επισημαίνεται ότι ο διαγωνισμός  θα πραγματοποιηθεί τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορονοϊό-COVID 19 και σύμφωνα με τις εξής προϋποθέσεις:

  • Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό είναι προαιρετική και πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών.
  • Συγκατάθεση των γονέων / κηδεμόνων με την προσκόμιση ενυπόγραφης Υπεύθυνης Δήλωσης από τον/την ασκούντα/ούσα την επιμέλεια του μαθητή/της μαθήτριας, ότι δέχεται ο μαθητής/η μαθήτρια να συμμετέχει στον διαγωνισμό και ότι συναινεί να παρουσιαστεί/δημοσιοποιηθεί η συμμετοχή/το έργο του/της, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.
  • Διασφάλιση προσωπικών δεδομένων
  • Δικαίωμα δημοσιοποίησης και αξιοποίησης των έργων
  • Κατά την αναδημοσίευση / παρουσίαση, αναφορά στα στοιχεία του δημιουργού δίχως οικονομική ή άλλη απαίτηση
  • Δεν θα προκύψουν έσοδα

Comments are closed.

Close Search Window