Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί που μπορείτε να το επισκεφτείτε με το αυτοκίνητό σας, χωρίς να πάρετε φέριμποτ. Μια πλωτή γέφυρα συνεχούς ροής ενώνει τη Λευκάδα με την Ακαρνανία. Η πλωτή γέφυρα της Λευκάδας κάνει πλήρη περιστροφή κάθε μια ώρα από τις 08:00 π.μ. μέχρι τις 22:00 μ.μ. Από τις 23:00 μ.μ. μέχρι τις 07:00 π.μ. η γέφυρα περιστρέφεται μόνο όταν χρειάζεται να περάσει κάποιο σκάφος.

Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου καθώς και η υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου έχει διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση στο νησί. Ο νέος δρόμος που ενώνει την Αλεξανδρούπολη με την Ηγουμενίτσα, η Εγνατία Οδός, έχει μειώσει δραστικά την απόσταση από όλες τις Βόρειες περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης και έχει κάνει την πρόσβαση στο Ιόνιο πολύ εύκολη και το ταξίδι γρήγορο και ασφαλές. Ομοίως, ο καινούριος αυτοκινητόδρομος της Ιονίας Οδού έχει μειώσει σημαντικά τον χρόνο ταξιδιού από και προς το Αντίρριο, και συνδέεται με την Εγνατία.

Καθημερινώς εκτελούνται 4 δρομολόγια από/προς την Αθήνα (378 χλμ.) με το ΚΤΕΛ Λευκάδας και 3 δρομολόγια εβδομαδιαίως από/προς τη Θεσσαλονίκη (420 χλμ.). Το ταξίδι από την Αθήνα έχει διάρκεια 5 ώρες περίπου ενώ από τη Θεσσαλονίκη 20 λεπτά λιγότερο. Υπάρχουν επίσης και τακτικά δρομολόγια από/προς Ηγουμενίτσα (115 χλμ.) με διάρκεια ταξιδιού 1 ώρα και τριάντα λεπτά. Το ταξίδι από/προς τη γειτονική Πρέβεζα έχει διάρκεια 30 λεπτών. Αν θέλετε να έρθετε ή να πάτε στην Πάτρα υπάρχουν 2 δρομολόγια εβδομαδιαίως, αλλά μπορέιτε να επιβιβαστείτε στην στάση στο Ρίο στα δρομολόγια της Αθήνας. Τα δρομολόγια αυξάνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δρομολόγια Λεωφορείων

Υπεραστικός σταθμός Κηφισού Αθήνα/ Τηλέφωνο: 210 5150108

Υπεραστικός σταθμός Θεσσαλονίκης/ Τηλέφωνο: 2310 595412

Υπεραστικός σταθμός Πάτρας/ Τηλέφωνο: 2610 623 888

Υπεραστικός σταθμός Πρέβεζας/ Τηλέφωνο: 26820 22213

Tο Αεροδρόμιο του Ακτίου βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Στερεάς Ελλάδας, σε απόσταση 4 χλμ. από την Πρέβεζα και 17 χλμ. από τη Λευκάδα.

Κοντινά αεροδρόμια

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων – IOA (86 χλμ.)
Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς – Αργοστόλι – EFL (93 χλμ.)
Αεροδρόμιο Πάτρας – Άραξος – GPA (100 χλμ.)
Αεροδρόμιο Κέρκυρας – CFU (110 χλμ.)
Αεροδρόμιο Ζακύνθου – ΖΤΗ (130 χλμ.)

Πτήσεις από/προς το αεροδρόμιο Ακτίου

Η αεροπορική εταιρία Sky Express, πραγματοποιεί εβδομαδιαία δρομολόγια από το Άκτιο προς προορισμούς εσωτερικού ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις προς το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Πρόσβαση στη Λευκάδα από το αεροδρόμιο Ακτίου

Υπάρχει συγκοινωνία από το ΚΤΕΛ Λευκάδας (γραμμή Λευκάδα – Πρέβεζα) καθώς και πιάτσα ταξί. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε αυτοκίνητο από τα τουριστικά γραφεία που βρίσκονται στο αεροδρόμιο.

Η Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Λευκάδα δεν είναι απευθείας εφικτή. Οι επισκέπτες της μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω του λιμένα της Ηγουμενίτσας και μετά να συνεχίσουν οδικώς (απόσταση 95 χλμ.). Εναλλακτικά υπάρχει και το λιμάνι της Πάτρας (απόσταση 176 χλμ.).

Γραμμή που συνδέει τα νησιά του Ιονίου (καθημερινά το καλοκαίρι με τo ταχύπλοο Azimut)

Κέρκυρα – Παξοί (Γάιος) – Λευκάδα – Ιθάκη (Πισαέτος) – Κεφαλονιά (Σάμη) – Ζάκυνθος

Πλοία από Κυλλήνη, Πάτρα, Αστακό, Ηγουμενίτσα

Από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη
Από Πάτρα προς Ιθάκη, Κεφαλονιά
Από Αστακό προς Ιθάκη, Κεφαλονιά
Από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα, Παξούς

Τοπικά σκάφη (συνδέσεις μεταξύ κοντινών νησιών)

Από Κέρκυρα προς Οθωνούς, Ερεικούσα, Μαθράκι, Παξούς
Από Λευκάδα προς Ιθάκη, Κεφαλονιά, Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό
Από Κεφαλονιά προς Ιθάκη, Ζάκυνθο

Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια με φέριμποτ από το Νυδρί και τη Βασιλική για διάφορους προορισμούς. Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη μπορείτε να πάτε από τη Βασιλική ή το Νυδρί (όταν δεν έχει φέρι από Βασιλική), ενώ για το Μεγανήσι θα πάτε από το Νυδρί. Υπάρχουν 2 φέριμποτ που παίρνουν οχήματα και επιβάτες και ένα ταχύπλοο από Λευκάδα που παίρνει μόνο επιβάτες. Τα μικρότερα νησιά, Κάλαμος και Καστός, συνδέονται 5 φορές την εβδομάδα με καΐκια από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας. Για να πάτε στον Μύτικα υπάρχει σύνδεση με λεωφορείο ΚΤΕΛ μέσω Πρέβεζας. Υπάρχουν επίσης αρκετά καραβάκια ή μεγαλύτερα ταχύπλοα σκάφη τα οποία με αφετηρία το Νυδρί οργανώνουν ημερήσιες κρουαζιέρες σε όλα τα γειτονικά νησιά.

 

Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις στην Λευκάδα αλλά και σε υπόλοιπες μεγάλες πόλεις απ’ όπου μπορεί κάποιος να νοικιάσει κάποιο μεταφορικό μέσο ( αυτοκίνητο, μηχανάκι, γουρούνα )

Επίσης υπάρχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορες διαδρομές που καλύπτει το αστικό ΚΤΕΛ

Λευκάδα – Λυγιά – Νικιάνα – Νυδρί
Λευκάδα – Βασιλική 
Λευκάδα – Αγ.Νικήτας 
Λευκάδα – Παραλία Κάθισμα
Λευκάδα Κάστρο-Γύρα 
Λευκάδα – Βλυχό 
Λευκάδα – Καλαμίτσι 
Λευκάδα – Καρυά 
Λευκάδα – Εγκλουβή 
Λευκάδα – Πόρος – Κατωχώρι 
Λευκάδα – Σύβοτα  
Λευκάδα – Φτερνό – Βουρνικά – Σύβρος 
Λευκάδα – Αθάνι 

Comments are closed.

Close Search Window